Vianočné medovníky

Vianočné medovníky
Doba čítania: 2 min.

Medovníky, ktoré voňajú medom a perníkovým korením. Tieto mäkké voňavé medovníky dotvárajú domácu atmosféru Vianoc a určite u vás doma nemôžu chýbať – vyskúšajte!

Z balenia zmesi na pečenie Vianočné medovníky upečiete 2 plechy bezlepkových medovníkov.

Čo sú KEJK zmesi na pečenie?

KEJK zmes na pečenie – zmes, s ktorou si pripraví chutný koláč za 5 minút naozaj každý – veľmi rýchlo a extrémne jednoducho. Potrebujete pridať len 3 tekuté ingrediencie. KEJK zmes na pečenie je navyše bez lepku a bez mlieka.

Máte radi vôňu čerstvo upečených vianočných medovníkov a neradi trávite veľa času v kuchyni? Chcete si s deťmi dopriať príjemne strávený spoločný čas vo voňavej vianočnej atmosfére? Potom je KEJK zmes na pečenie práve pre vás…

S KEJKom je pečenie chutné, rýchle a jednoduché – vyskúšajte a posúďte sami!

Medovníky za 5 minút… pridaj 3 ingrediencie a upeč

Čo potrebujem?

Ku zakúpenej KEJK zmesi na pečenie – vianočné medovníky pridajte:

  • 1 vajce
  • 75 g masla (môže byť aj rastlinné)
  • 120 g medu – cca 5 lyžíc

Ďalej potrebujete už len misku na zmiešanie, valček a vykrajovačky na vykrojenie medovníkov.

Postup

  1. Najskôr zmiešajte 1 vajce a 75 g rozpusteného, ale vychladnutého masla. K tomu pridajte 120 g medu a premiešajte.
  2. Ku zmiešaným tekutým surovinám prisypte celý obsah sáčku KEJK zmes na pečenie a vypracujte kompaktné cesto. Cesto uložte do chladu na niekoľko hodín, kľudne aj do ďalšieho dňa.
  3. Vychladnuté cesto rozvaľkajte nie veľmi na tenko – hrúbka cca 4 mm a vykrajujte tvary medovníkov a ukladajte na plech. Na medovníky môžete ešte pred pečením vtlačiť orech, hrozienka alebo hrudku lekváru s orieškom. Rovnako sú chutné aj hladké, prípadne po pečení dozdobené polevou.
  4. Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 170°C cca 8 minút. Ak preferujete nie mäkké, ale chrumkavejšie medovníky, nechajte ich v rúre o minútku dlhšie.
  5. Medovníky odporúčam hneď po vybratí z rúry potrieť rozšľahaným vajíčkom, nadobudnú tak pekný lesklý povrch.
  6. Medovníky môžete vychutnávať hneď alebo ich nechať stáť niekoľko dní, odležaním budú skôr mäkknúť než tvrdnúť🙂

Zdravé pečenie a vedeli ste, že…?

Perníkové korenie

Perníkové korenie je zmes veľmi výrazných druhov korenia a vďaka tomu má svoju nezameniteľnú arómu. Jeho základ tvorí škorica cassia, pričom v ňom nájdete aj aníz, klinček, koriander a kardamóm. Perníkové korenie je vhodné nielen na ochutenie koláčov, ale koreniny v ňom sú plné cenných zložiek, ktoré pomáhajú predchádzať rôznym chorobám, či bojovať proti zápalom a vírusom. V našej zmesi používame perníkové korenie v bio kvalite od značky Sonnentor.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *