Banánový chlieb s kešu a čokoládou
Banánový chlieb s kešu a čokoládou – to je dokonalá kombinácia obľúbeného a nutrične bohatého banánu, zdravých a chrumkavých kešu orechov a náladu zlepšujúcej čokolády 🙂 Jednoducho mňam!
Čo sú KEJK zmesi na pečenie?
KEJK zmes na pečenie – zmes, s ktorou si pripraví chutný koláč za 5 minút naozaj každý. Potrebujete len misku, metličku, 3 tekuté ingrediencie a KEJK zmes na pečenie, ktorá je navyše bez lepku a bez mlieka.
Milujem pečenie aj sladké. Na dobrý koláč mám chuť každý deň, či už ako sladké raňajky alebo dezert ku káve. A keďže si ho doprajem často, preferujem zdravšie alternatívy koláčov. Ak máte tiež radi sladké a zároveň myslíte na svoje zdravie alebo si radi upečiete voňavý čerstvý koláč bez toho, aby ste strávili veľa času v kuchyni, vyskúšajte KEJK zmes na pečenie.
S KEJKom je pečenie chutné, rýchle a jednoduché – posúďte sami!
Banánový chlieb za 5 minút… pridaj 3 ingrediencie a upeč
Čo potrebujem?
Ku zakúpenej KEJK zmesi na pečenie – banánový chlieb s kešu a čokoládou je potrebné pridať:
- 3 vajcia
- 100 g masla (môže byť aj rastlinné)
- 3 banány
Ďalej potrebujete už len misku, metličku a formu na pečenie.
Postup
- Najskôr v mise ručne metličkou zmiešajte 3 celé vajcia a 100 g rozpusteného, ale vychladnutého masla. K tomu pridajte 3 banány popučené vidličkou. Čím budú banány zrelšie, tým sa budú jednoduchšie pučiť a koláč bude sladší.
- Ku zmiešaným tekutým surovinám prisypte celý obsah sáčku KEJK zmes na pečenie a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla kompaktná hmota bez hrudiek.
- Výslednú hmotu vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. V prípade pečenia v silikónovej forme, stačí zmes vyliať priamo do formy. Zmes je určená na pečenie v obdĺžnikovej forme na chlieb alebo je možné použiť aj formu na bábovku, ak preferujete banánovú bábovku s kešu a čokoládou.
- Vložte do zohriatej rúry a pečte pri teplote 170°C cca 45 minút. Či je banánový chlieb upečený zistíte, keď pichnete špajdlu do stredu koláča – pri dobre upečenom koláči by špajdla po vytiahnutí mala ostať čistá, a nie zalepená od cesta.
- Počkajte, kým mierne vychladne a vychutnávajte 🙂 Pre úplnú dokonalosť si ho môžete natrieť napríklad orechovým maslom.
Zloženie
trstinový cukor, kešu orechy, belgická horká čokoláda (kakaová hmota – podiel kakaa 54,5%, kakaové maslo, cukor, sójový lecitín, prírodná vanilková aróma), sóda bikarbóna, bezgluténová zmes (kukuričný škrob, ryžová múka, kukuričná múka, kypriace látky: hydrogénuhličitan sodný a difosforečnan disodný, stabilizátor: karboxymetylcelulóza)
Zdravé pečenie a vedeli ste, že…?
Kešu orechy
Kešu orechy použité v KEJK zmesi na pečenie – sú nielen chrumkavé a chutné, ale aj zdravé – obsahujú menej tukov ako ostatné orechy a tiež najnižšiu kalorickú hodnotu zo všetkých orechov. Taktiež sú bohaté na bielkoviny a vlákninu, obsahujú širokú škálu minerálnych látok, predovšetkým horčík, draslík, železo, ale aj selén, zinok, značné množstvo vitamínu K, B1 a B6, či antioxidanty.
Vedeli ste, že rastú na tropickom stálozelenom strome so zaujímavým názvom – obličkovec západný?
Banány
Banány sú nutrične zdravou potravinou a pri pečení skvelou zdravou alternatívou cukru. Hoci najväčší podiel má v banáne voda a banány neobsahujú takmer žiadny tuk, sú bohaté na vlákninu, minerálne látky, predovšetkým draslík, horčík a mangán, a navyše sú zdrojom vitamínov, najmä B a C.
Vedeli ste, že banánovník vlastne nie je strom, ale jedna z najväčších bylín na svete? Tvorí veľké súkvetia s fialovo-červenými kvetmi, ktoré sa neskôr zmenia na plody – banány. Po dozretí strapca banánovník akoby odumrie, avšak korene vyženú zo zeme nové výhonky.
I like 🙂
Ďakujem, som rada, že chutil.
Dakujem za vybornu zmes na chlebik pripomenul mi detsvo ked mi mama kupovala biskupsky chlebik mam keramicku nadobu v ktorej som to piekla a mozem povedat ze sa mi podaril, zasluzi si hviezdicku 👌
Ďakujem za milé slová a som veľmi rada, že chutil 🙂 Keramika je veru výborná na pečenie!
Výborný chlebík, je v ňom veľa čokolády a orieškov.
Jednoduché a rýchle pečenie. Určite si túto zmes ešte kúpim.